Advertentie

Ver-geet-mij-niet

70

Gelezen 75 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 68 Favoriet 2 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0

Oxford-hoogleraar Bart van Es verliet Nederland jaren geleden, maar één verhaal uit zijn kindertijd verliet hem nooit: het verwouders verborgen werd gehouden voor de nazi’s. Ze voedden het meisje op als hun eigen dochter, maar decennia na de oorlog werd het contact plots verbroken. Wat is Lientjes verhaal? En wat veroorzaakte die diepe breuk?
Als Van Es op een dag Lientjes poëziealbum in handen krijgt, besluit hij haar op te zoeken. Ze is inmiddels in de tachtig en woont in Amsterdam. Tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap, maar Lientjes verhalen brengen ook verschrikkelijke gebeurtenissen aan het licht.

Ver-geet-mij-niet is een verhaal over tegenstrijdigheden – over grote moed en vrijgevigheid, maar ook over verkeerde intenties en diepe wonden. Over hoe onze pijnlijkste ervaringen ons vormen en hoe we daarmee in het reine kunnen komen, zelfs een mensenleven later.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
06 september 2018
Laatste editie
10 september 2018
ISBN
9789403118208 , 9789403127606


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ver-geet-mij-niet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.