Advertentie
Vossenblond

Vossenblond

59
Gelezen 69 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 8 Favoriet 3 Recensies 3
Literatuur & Romans Spots 1 Top25's 1   Topics 0
Walter Tervoort, archeozoöloog, is al jaren geleden gescheiden. De eenzaamheid bestrijdt hij door zo nu en dan een escortdame aan huis te laten komen, liefst een pronte volksvrouw van zijn eigen leeftijd.
Wanneer op een avond de jonge, roodblonde Vera op bezoek komt, raakt zijn bestaan ontregeld en kan hij zich voor het eerst van zijn leven niet goed meer concentreren op het karwei waaraan hij bezig is: het opgraven en bergen van skeletten vanonder een eeuwenoude kerkvloer. Al snel valt het voor hem niet meer te verkroppen dat zijn muze haar geld in de prostitutie verdient. Maar de eigenzinnige, ondoorgrondelijke Vera maakt niet de indruk zich door hem te willen laten ‘redden’.
Vossenblond is een breekbare en tegelijk zinderende roman over de aloude verknooptheid tussen Eros en Thanatos en de grillige wegen van liefde en lust.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
Laatste editie
27 juni 2012
ISBN
9789021440156 , 9789021442501 , 9789021440484 , 9789046308318
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Tja........

door: EllyK 1 like
Een apart verhaal.......... Een oudere man............een jonge vrouw............wat willen ze van elkaar.........met elkaar.......... Aan een kant boeit het , maar aan de andere kant laat dit boek je met veel vragen achter..........een open eind vind ik niet erg als er maar wel een vervolg op...

Vossenblond

door: Zazou 1 like
Met veel plezier heb ik, als fan van Rascha Peper, dit boek gelezen maar moest aan het eind tot mijn grote spijt toch concluderen dat ze me wel met heel veel vragen heeft laten zitten. Het boek heeft een open einde, maar op werkelijk geen enkel lijntje dat Peper uitgooit krijg je een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook