Advertentie

Waarom verdrinken vissen niet?

50

Gelezen 54 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 19 Favoriet 0 Recensies 47
Junior Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 6   Topics 0   Leesclub

Wonderlijke vragen over de wonderbaarlijke wereld der natuur Vorig jaar veroverde 'Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?' de boekhandels. Het idee om vanuit kindervragen de kunstgeschiedenis in te duiken, bleek een gouden greep. Vanuit hetzelfde idee wordt nu ingezoomd op de natuur. Waarom kan ik niet vliegen als een vogel? Wat betekent 'woef'? Wie bedacht dat je koeien kunt melken? Vergeten olifanten wel eens iets? Waarom hebben mensen geen staart? Aan de hand van vrolijke, tot de verbeelding sprekende vragen worden allerlei aspecten van de natuur besproken: van de evolutie tot de intelligentie van dieren en van biodiversiteit tot hoe dieren met elkaar communiceren. Kun je vriendjes worden met een slang? Dat lees je in het hoofdstuk over gif. Waarom dragen dieren geen kleren? Dat staat in het deel over huiden en vellen. En waar zijn de dinosaurussen gebleven? Duik in de wereld van de natuur en kijk erin rond door de ogen van een kind. Je zult meer ontdekken dan je je ooit hebt afgevraagd - tenminste... sinds je een kind was!

+


Genre
Kind & Jeugd
Natuur, plant, dier (<12 jaar)
Uitgeverij
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Eerste editie
02 oktober 2017
Laatste editie
02 oktober 2017
ISBN
9789047709428


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (47)

Keuze van de redactie
Annemieke de Jong Hebban Recensent

Voor alle dierenvragen waar je geen antwoord op weet

door: Annemieke de Jong 1 like

Anna Claybourne is bekend als schrijfster van kinderboeken over wetenschap en natuur. Op begrijpelijke wijze bespreekt ze in haar boeken verschillende dieren, natuurrampen, gebeurtenissen in de geschiedenis en experimenten voor kinderen. Haar Whiz Kid Science-serie is bekroond met de Amerikaanse...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Waarom verdrinken vissen niet?

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.