Advertentie
Waarom zou je volwassen worden?
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 1 1 0

Waarom zou je volwassen worden?

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 1
Artikelen 1   Topics 0

De Amerikaanse filosofe Susan Neiman stelt in haar nieuwe boek de prikkelende vraag: waarom zou je volwassen worden? Volwassen worden wordt vaak geassocieerd met het opgeven van jeugddromen, om ze vervolgens in te wisselen voor een bestaan dat een fletse afspiegeling is van het avontuurlijke, vrije leven dat we onszelf voorstelden toen we jong waren. Aan de hand van het werk van beroemde filosofen als Immanuel Kant, Jean-Jacques Rousseau, David Hume en Simone de Beauvoir laat Neiman zien dat volwassen worden wel degelijk een positieve wending aan ons leven kan geven. Volwassenheid, zo stelt ze, is een ideaal: iets wat misschien nooit helemaal gerealiseerd kan worden, maar wat het tegelijk waard is om nagestreefd te worden. `Waarom zou je volwassen worden? verschijnt in november. Op 24 november wordt aan Susan Neiman de prestigieuze Spinozalens uitgereikt in Den Haag.

+


Genre
Mens & Maatschappij
Filosofie algemeen
Oorspronkelijke titel
Why Grow Up?
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
06 november 2014
Laatste editie
06 november 2014
ISBN
9789026328374


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Weg met Peter Pan!

door: Gijs Reudink

Op 25 Juni 2009 stierf popster Michel Jackson. Hij leefde al jaren teruggetrokken op zijn landgoed Neverland, vernoemd naar het eiland van Peter Pan, zijn grote voorbeeld. Net als Peter Pan wilde hij nooit opgroeien. Deze angst om volwassen te worden, het Peter Pan-syndroom, wordt door veel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Waarom zou je volwassen worden?

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken