Advertentie
Wat ze achterliet

Wat ze achterliet

27
Gelezen 29 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 38 Favoriet 6 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0
oor de liefhebbers van Kristin Hannah en Jenna Blum: 'Wat ze achterliet' van Ellen Marie Wiseman is een ontroerende roman over een moeder die zich opoffert voor haar dochter.

Tien jaar geleden schoot Izzy Stones moeder haar vader dood in zijn slaap. De inmiddels zeventienjarige Izzy weigert haar moeder op te zoeken in de gevangenis en laat haar brieven ongeopend.

Haar pleegouders werken in een lokaal museum en vragen haar hulp bij het catalogiseren van voorwerpen die gevonden zijn op de zolder van een al lang geleden gesloten staatsinrichting. Daar, te midden van stapels achtergelaten bezittingen, vindt Izzy een oud dagboek.

In 1929 voelt de achttienjarige Clara Cartwright zich gevangen tussen haar strenge ouders en haar liefde voor een Italiaanse immigrant. Ze wijst een gearrangeerd huwelijk af en haar woedende vader stuurt haar naar een deftig tehuis voor psychische patiënten. Maar als hij zijn fortuin verliest in de Beurskrach, wordt Clara overgeplaatst naar een eenvoudige staatsinrichting.

Clara's levensverhaal opent Izzy's hart: wat is de werkelijke reden achter de bizarre daad van haar moeder?

Naast haar parttime baan als boekhouder besloot Ellen Marie Wiseman haar hart te volgen en met schrijven te beginnen. Haar droom kwam uit met het verschijnen van 'De pruimenboom', dat in Nederland lovend werd ontvangen.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Voorhoeve
Laatste editie
23 augustus 2016
ISBN
9789029725309 , 9789029725316
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Aangrijpend verhaal

door: Son370 1 like
Twee verhaallijnen, Lizzy en Clara. Heden (1995) en verleden (vanaf eind twintiger jaren) De verhaallijn van Clara is het meest aangrijpend (tranentrekkende verhaallijn) en tenenkrommend als je leest op welke manier zij terecht is gekomen in een krankzinnigengesticht waar barbaarse methoden worden...
ebook

Dit boek heeft mijn hart geraakt.

door: Cindy Strijkers- Brakel 1 like
Het verhaal bestaat uit 2 delen, dat van de zeventien jarige Izzy in de jaren ’90 en dat van de achttien jarige Clara, eind jaren ’20. De 2 verhaallijnen worden apart verteld ,maar komen uiteindelijk samen. Izzy haar verhaal is dat haar moeder tien jaar geleden haar vader dood schoot in zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook