Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Werk / gezondheid

‘En wat doe jij?’ Als mensen elkaar voor het eerst ontmoeten is het een klassieke openingsvraag. Eigenlijk polsen ze daarmee naar elkaars werk. Betaald werk, wel te verstaan. Het zegt veel over het belang ervan voor onze identiteit. Arbeid zorgt voor een inkomen maar ook voor een sociaal en betekenisvol leven. Valt werk weg, dan krijgen lichamelijk en geestelijk welzijn vaak een stevige tik. Alleen al in België zitten bijna een half miljoen mensen langer dan een jaar thuis. Arbeidsongeschiktheid en de bijbehorende uitsluiting is een multidimensionaal probleem op het raakvlak van economie, zorg en zingeving. Hoe kunnen we de maatschappij leefbaarder maken, ook voor mensen met ziekte, kwetsuur, beperking of kwetsbaarheid? Geerdt Magiels zoekt samen met psychiater Bart Leroy naar verheldering en oplossingen. Getuigenissen en handige info verrijken een inter-multidisciplinaire kijk op ‘werk’ waarin werknemers en werkgevers (ziek en gezond), hulpverleners en artsen wegwijzers vinden naar een inclusieve samenleving.

‘Geerdt Magiels en Bart Leroy tonen treffend aan hoe belangrijk werk is voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat organisaties moeten investeren in het mentaal welzijn van hun medewerkers.’ – Fons Leroy, voorzitter GTB en Ronde Tafel Arbeidszorg

‘De auteurs van dit boek nemen de inclusiegedachte als vertrekpunt voor een nieuwe kijk op wat er te gebeuren staat om een grotere participatie in arbeid te bewerkstelligen.’ – Chantal Van Audenhove, psychologe

‘Dit boek behandelt een thema dat wezenlijk is voor de samenleving van morgen: hoe maken we de transitie naar werk als bron van zin en betekenis, als toegang tot verbinding en inclusie?’ – Dirk De Wachter, psychiater
Toon details

Schrijf een recensie

Is Werk / gezondheid het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!

Reageren op Werk / gezondheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.