Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Wij kennen Amerika helemaal niet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 3 3 4 2 0 1 0

Wij kennen Amerika helemaal niet

8

Gelezen 8 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0
Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen van 2020 maakt oud-politicus Mark Verheijen een reis door Pennsylvania, Ohio en Michigan. Staten die onderdeel zijn van de rust belt, waar de economische crisis al ver voor 2008 begon en nooit is opgehouden. Wie zijn de mensen die daar wonen? Waarom stemden juist zij vier jaar geleden op Trump en keerden ze de democraten de rug toe? En gaan ze dat deze presidentsverkiezingen opnieuw doen?

Wanneer we het over Amerika hebben, is onze blik te vaak gericht op Washington DC. We denken dat we Amerika kennen. Maar kennen we het land wel echt of laten we ons te veel verblinden door de buitenkant? Met deze vragen in het achterhoofd reist Verheijen door het land ten tijde van de democratische voorverkiezingen. Het is de periode waarin het coronavirus uitbreekt en Trump in toenemende mate zijn grip op het land verliest. Nog nooit waren de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo spannend. Verheijen schetst met zijn boek het decor van de Amerikaanse staten die deze verkiezingen gaan bepalen.

Mark Verheijen (1976) studeerde geschiedenis en filosofie, was lid van de Tweede Kamer en partijbestuurder. Hij is onder andere columnist voor De Limburger.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Aantal pagina’s
184
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
30 juni 2020
Laatste editie
30 juli 2020
ISBN
9789044644920 , 9789044644913


Boekinformatie wijzigenReacties op: Wij kennen Amerika helemaal niet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.