Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Wij waren hier eerst
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 12 4 10 3 0 2 0 1 0
Volkskrant:

Wij waren hier eerst

22

Rank 4723 Gelezen 22 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 32 Favoriet 1 Recensies 5
Junior Artikelen 3 Newsroom 2 Lijsten 2 Spots 4   Topics 0

Wij waren hier eerst is een vlijmscherp boek over een ingewikkelde waarheid: zo leven wilde dieren echt.

Kinderboeken over Afrikaanse dieren zijn er genoeg, maar Wij waren hier eerst is het eerste dat gaat over het veelbesproken human wildlife conflict - de botsing tussen mens en dier. Het is namelijk lastig vol te houden dat de Afrikaanse savanne één groot dierenparadijs is als je weet dat neushoorns worden gedood voor hun hoorn, dat leeuwen worden gefokt voor de trophy hunting industry, en dat de mens op zijn beurt last heeft van bavianen die zonder uitkijken de weg oversteken.

Journalist en schrijver Joukje Akveld doorkruiste Afrika op zoek naar die schurende confrontaties tussen mens en dier, en om vast te leggen hoe sommige mensen proberen een oplossing te vinden voor bedreigde en verweesde dieren. Haar vorige boek, Een aap op de wc, werd bekroond met een Zilveren Griffel en genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. De Griffeljury noemde het 'jeugdliteraire non-fictie op zijn best'. Wij waren hier eerst is rijk geïllustreerd met foto's en met illustraties van de Zuid-Afrikaanse Piet Grobler, die voor zijn werk talloze prijzen heeft ontvangen.

+


Genre
Kind & Jeugd
Natuur, plant, dier (<12 jaar)
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Gottmer
Eerste editie
22 mei 2017
Laatste editie
22 mei 2017
ISBN
9789025766498
Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Keuze van de redactie
Debbie (Hebban Crew) Hebban Crew

Het botst tussen mens en dier

door: Debbie (Hebban Crew) 1 reactie

Journalist en auteur Joukje Akveld heeft wel iets met dieren, te zien aan haar oeuvre. Hebbanrecensent Annette schreef in een 5*-recensie over het eerder verschenen Een aap op de wc: 'Dit is een musthave, een boek dat je tot in lengte van dagen blijft koesteren.' Voor de kleintjes verscheen in 2017...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wij waren hier eerst

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.