Advertentie

Wij zijn de wrekers over dit alles

29

Gelezen 33 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 76 Favoriet 1 Recensies 17
Literatuur & Romans Artikelen 4 Lijsten 1 Spots 3   Topics 0   Leesclub

75 jaar geleden, tijdens de beruchte dodenmars vanuit Auschwitz, bevindt zich in de lange stoet uitgeputte gevangenen sergeant Jakob Witbooi, kleinzoon van de Afrikaanse vrijheidsstrijder Hendrik Witbooi. Samen met duizenden witte, zwarte en bruine Zuid-Afrikanen is hij in 1942 in Noord-Afrika krijgsgevangen gemaakt en naar Europa vervoerd. Ondanks de barre omstandigheden in de krijgsgevangenkampen blijven de raciale verhoudingen van thuis bepalend voor de onderlinge verstandhouding. Als Jakob en zijn vrienden eind 1944 als dwangarbeiders bij IG Farben in Auschwitz iii terechtkomen, begrijpt hij dat dit de ultieme consequentie van racisme is. Heimelijke gesprekken met de joodse Amsterdammer Wolfie Waterman in een fabriekslatrine doen hem inzien dat zijn vertrouwen in de belofte van Churchill dat meevechten tegen de nazi’s de gekoloniseerde soldaten stemrecht zal opleveren, onterecht is. Het einde van de oorlog zal de Zuid-Afrikanen apartheid brengen. In ‘Wij zijn de wrekers over dit alles’ brengt Conny Braam op meeslepende wijze een verborgen geschiedenis met onvergetelijke personages tot leven.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
28 april 2020
Laatste editie
28 april 2020
ISBN
9789025451639 , 9789025451646


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (17)

Keuze van de redactie
mjvanholsteijn Hebban Recensent

Een verborgen geschiedenis aan het licht gebracht

door: mjvanholsteijn

Conny Braam (1948) is een Nederlandse anti-apartheidsactiviste, journalist en schrijfster van historische romans. In 1971 was ze een van de oprichters van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland. In 1992 debuteerde ze als schrijfster met Operatie Vula. Intussen bestaat haar oeuvre uit vijftien romans,...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wij zijn de wrekers over dit alles

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.