Advertentie
9789045040998-zij-namen-het-woord-l-LQ-f

Zij namen het woord

1
Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 28 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Newsroom 1   Topics 0

Ze schreven, ze spraken, ze gingen de barricaden op, ze doorbraken taboes, ze waren voor geen kleintje vervaard, ze verlegden grenzen. En ze bieden ook nu nog inspiratie - door hun boeken, hun karakter, hun daden of denkbeelden. De vrouwen die Margot Dijkgraaf in dit boek de revue laat passeren zijn Franstalig. Ze heten George Sand of Françoise Sagan, Simone de Beauvoir of Lydie Salvayre, Madame de Staël of Maryse Condé. De een was een belangrijke vernieuwer van de Europese literatuur, de ander vocht voor de positie van de vrouw als schrijfster, de volgende richtte haar pijlen op onrechtvaardigheid en ongelijkheid, weer een ander eiste voor de niet-westerse stem een plek op in de literatuur. Allemaal waren ze rebels, tegendraads, en velen veroorzaakten in hun tijd een schandaal. Als deze portretten iets laten zien is het de kracht van deze uitzonderlijke vrouwen, van de 18e tot de 21e eeuw. Schrijven is gevaarlijk – en hoe!

Genre
Literaire non-fictie
Literaire essays
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
26 februari 2020
ISBN
9789045040998
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

boeiend

door: alexandra-peeters-2 1 like
Zijn namen het woord - Margot Dijkgraaf (Atlas contact) In Zij namen het woord schetst Margot Dijkgraaf de portretten van uitzonderlijke, schrijvende Franse vrouwen uit de 17e tot de 21e eeuw. Ze schrijven, ze spreken, ze gaan de barricaden op, ze doorbreken taboes, ze verleggen grenzen. En ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook