11 september

0

Osama bin Laden is het Amerikaanse familiegeheim, de donkere dubbelganger van de Amerikaanse president' - Arundhati Roy , schrijfster
Ruim twee maanden voor de fatale dag van 11 september wist de cia dat het Al Qaida netwerk van Osama bin Laden aanslagen beraamde. Vijf buitenlandse inlichtingendiensten hadden de Amerikanen verwittigd. De Duitse bnd bijvoorbeeld zei letterlijk: Terroristen uit het Midden-Oosten zijn van plan passagiersvliegtuigen te kapen om daarmee belangrijke symbolen van de vs aan te vallen!
De cia en Bush deden niets. Vrij spel voor bin Laden, de man met een jarenlange cia -carrière. Meer nog, met het verstrijken van de tijd komen tientallen aanwijzingen boven, dat de inlichtingendiensten de vliegtuigkapers van nabij volgden en doelbewust hun gang lieten gaan. Peter Franssen en Pol De Vos hebben in de gigantische schroothoop van 11 september die naald gezocht: het resultaat is een indrukwekkend feitendossier.
De Verenigde Staten hebben herhaaldelijk het terrorisme als militaire strategie gebruikt, een doctrine die de medeplichtigheid logisch maakt. 11 september was de schok waarmee de eigen bevolking gewonnen werd voor de oorlog tegen alle landen die de Amerikaanse hegemonie niet aanvaarden.
Peter Franssen ( ° 1952) is journalist. Hij maakte faam met het boek Het Geld van de CVP over de financiering van de CVP-kiespropaganda en met onthullingen over het lidmaatschap van de Schaarbeekse politiecommissaris Johan Demol bij neofascistische organisaties. Hij werkt voor het weekblad Solidair .
Pol De Vos ( ° 1960) is co-auteur van NGO's. Missionarissen van de nieuwe kolonisatie? (EPO, 1994) en van Globalisering en gezondheid (EPO/MS, 2002).
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
183
Laatste editie
10 september 2002
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789064452680
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic