Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Grenzen aan de tolerantie

Na de terroristische aanvallen op de Twin Towers in New York, de moord op Pim Fortuyn en het felle debat over de integratie van allochtonen in Nederland is het begrip tolerantie weer uiterst actueel. Tot dan toe was de liberale opvatting over tolerantie politiek correct: alles mag als iemand anders er maar geen hinder van ondervindt. Nu dreigen bevolkingsgroepen, volkeren en religies te botsen zoals in een ver verleden of in verre landen.
Nederland heeft een naam als het gaat om tolerantie: Erasmus, Hugo de Groot en Spinoza werden beroemd door hun strijd tegen intolerantie. Maar nu leeft het gevoel dat tolerantie te ver is doorgeschoten. Intolerantie moet terugkeren. De grenzen van de tolerantie lijken bereikt.
Wil Derkse (filosoof), Arthur Eyffinger (rechtshistoricus) en Miriam van Reijen (filosoof) gaan in op de grenzen van tolerantie bij de grote Nederlandse traditie van Erasmus, Hugo de Groot en Spinoza. Marcel Becker (filosoof), Bas van Stokkom (socioloog) en Theo de Wit(filosoof) schrijven over de grenzen van tolerantie in de actualiteit.
De bundel verschijnt naar aanleiding van de lezingenreeks Tot hier! De grenzen van tolerantie in de traditie van Erasmus, Hugo de Groot en Spinoza die het Soeterbeeck Programma ontwikkelde.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Grenzen aan de tolerantie het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Grenzen aan de tolerantie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.