Schandalen in het koningshuis

0

De leden van de Europese koningshuizen mogen dan blauw bloed hebben, dat houdt nog niet in dat ze zich ook altijd uiterst edel en waardig gedragen. Sterker nog: koningen, koninginnen en koningskinderen dragen een geschiedenis mee van overspel, wangedrag, fraude en moord.
De affaires van Prince Charles en Lady Diana in Groot-Brittannië waren jarenlang voer voor de schandaalpers. Di’s plotse en geheimzinnige dood droeg nog bij tot het drama.
Ook het Belgische koningshuis ontsnapt niet aan de ‘schandalitis’. Delphine Boël werd geboren uit een buitenechtelijke relatie van koning Albert en smeekt de laatste jaren vergeefs om erkenning.
Bij onze noorderburen werd Prins Bernhard betrapt op smeergeldpraktijken in de Lockheed-affaire. Zijn vrouw, koningin Juliana, liet zich in haar doen en laten dan weer leiden door de handoplegster en occultiste Greet Hofmans.
Ook verder in de tijd regende het royale schandalen. De Engelse koning Hendrik VIII (16e eeuw) trouwde liefst zes keer. Twee van zijn vrouwen liet hij onthoofden, waarbij Anne Boleyn die samen met haar vijf vermeende minnaars geëxecuteerd werd.
Met koninklijke schandalen kan je wel tien boeken vullen. Dit boek selecteerde de meest boeiende verhalen.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
14 juli 2011
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089310477
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic