Hoe cash zorg verandert

0

Meer dan ooit woedt het maatschappelijk debat rond persoonlijke financiering binnen de sector van personen met een beperking. Vanuit nieuwe denkkaders over zorg en vanuit besparingsoverwegingen wijzigt de sector voor mensen met een beperking incrementeel en grondig.

Dit boek gaat dieper in op de persoonlijke financiering als instrument en concept. De diverse eigenschappen en maatschappelijke evoluties die elkaar kruisen via het persoonlijk financieringsmechanisme worden onder het licht gehouden. Zowel verschillende onderzoeksdisciplines, de empirische , cultuur- en organisatiesociologie, alsook onderzoekers in het sociaal beleid, de orthopedagogische wetenschappen en beleidsmakers komen aan het woord.

Het boek bekijkt kritisch in welke mate de oorspronkelijke doelstellingen worden gerealiseerd, wat de randvoorwaarden zijn en welke nieuwe vragen zich aandienen.

Deze publicatie is gerealiseerd bij het emiritaat van prof.dr. Jef Breda. Mede dankzij zijn jarenlange inzet met zijn onderzoeksgroep ‘Welzijn en de Verzorgingsstaat’ heeft de persoonlijke financiering in het Vlaamse zorglandschap voet aan wal gekregen.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
212
Laatste editie
18 juni 2012
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044129427

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,90
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic