Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoe cash zorg verandert

Meer dan ooit woedt het maatschappelijk debat rond persoonlijke financiering binnen de sector van personen met een beperking. Vanuit nieuwe denkkaders over zorg en vanuit besparingsoverwegingen wijzigt de sector voor mensen met een beperking incrementeel en grondig.

Dit boek gaat dieper in op de persoonlijke financiering als instrument en concept. De diverse eigenschappen en maatschappelijke evoluties die elkaar kruisen via het persoonlijk financieringsmechanisme worden onder het licht gehouden. Zowel verschillende onderzoeksdisciplines, de empirische , cultuur- en organisatiesociologie, alsook onderzoekers in het sociaal beleid, de orthopedagogische wetenschappen en beleidsmakers komen aan het woord.

Het boek bekijkt kritisch in welke mate de oorspronkelijke doelstellingen worden gerealiseerd, wat de randvoorwaarden zijn en welke nieuwe vragen zich aandienen.

Deze publicatie is gerealiseerd bij het emiritaat van prof.dr. Jef Breda. Mede dankzij zijn jarenlange inzet met zijn onderzoeksgroep ‘Welzijn en de Verzorgingsstaat’ heeft de persoonlijke financiering in het Vlaamse zorglandschap voet aan wal gekregen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Hoe cash zorg verandert het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Hoe cash zorg verandert

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.