Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sport: een leven lang

Veel Nederlanders zijn betrokken bij sport: ze sporten zelf, doen vrijwilligerswerk voor de club, volgen sportprestaties van anderen via de media of bezoeken een sportwedstrijd. In dit rapport gaan we in op ieder van deze vormen van betrokkenheid bij sport in verschillende levensfasen. In welke levensfase is sportbeoefening populair? En op welke leeftijd verricht men veel vrijwilligerswerk? Zijn de wedstrijdbezoekers alleen maar jongeren en zitten vooral de ouderen op de bank thuis voetbalwedstrijden te volgen?
Door de vergrijzing verandert de Nederlandse samenleving behoorlijk. Hebben sportaanbieders hier al oog voor? Hoe spelen ze in op verschillende levensfases? Of organiseren mensen hun sportbeoefening zelf? Zijn er straks wel genoeg accommodaties om in te sporten?
De Rapportage sport 2010 met als thema Sport: een leven lang is geschreven door onderzoekers van het SCP, W.J.H. Mulier Instituut en andere onderzoeksinstituten en geeft veel verdiepende informatie voor allen die voor werk of studie betrokken zijn bij de Nederlandse sport.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Sport: een leven lang het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Sport: een leven lang

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.