Sport: een leven lang

0

Veel Nederlanders zijn betrokken bij sport: ze sporten zelf, doen vrijwilligerswerk voor de club, volgen sportprestaties van anderen via de media of bezoeken een sportwedstrijd. In dit rapport gaan we in op ieder van deze vormen van betrokkenheid bij sport in verschillende levensfasen. In welke levensfase is sportbeoefening populair? En op welke leeftijd verricht men veel vrijwilligerswerk? Zijn de wedstrijdbezoekers alleen maar jongeren en zitten vooral de ouderen op de bank thuis voetbalwedstrijden te volgen?
Door de vergrijzing verandert de Nederlandse samenleving behoorlijk. Hebben sportaanbieders hier al oog voor? Hoe spelen ze in op verschillende levensfases? Of organiseren mensen hun sportbeoefening zelf? Zijn er straks wel genoeg accommodaties om in te sporten?
De Rapportage sport 2010 met als thema Sport: een leven lang is geschreven door onderzoekers van het SCP, W.J.H. Mulier Instituut en andere onderzoeksinstituten en geeft veel verdiepende informatie voor allen die voor werk of studie betrokken zijn bij de Nederlandse sport.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
267
Laatste editie
14 december 2010
Uitgeverij
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037705041
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic