De nieuwe regels van het spel

0

Via het internet kunnen mensen volop deelnemen aan publieke debatten. Het debat kan daardoor rijker en gevarieerder worden. Maar gebeurt dat ook?
In De nieuwe regels van het spel analyseert de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) de invloed van nieuwe media op discussies van algemeen publiek belang. Het internet verandert het speelveld en daarmee ook de spel-regels van deze debatten. Burgers, politici,ambtenaren, wetenschappers en journalisten gaan meer direct met elkaar in gesprek. Dit stimuleert de variëteit, maar tegelijk ontstaan er nieuwe technische en sociale begrenzingen. Het advies vormt het startpunt voor een brede discussie over de randvoorwaarden voor publieke debatten in het internettijdperk.
De RMO is de adviesraad van de regering en het parlement op het terrein van participatie van burgers en stabiliteit van de samenleving. De RMO werkt aan nieuwe concepten voor de aanpak van sociale vraagstukken.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
13 september 2011
Uitgeverij
Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling
ISBN
9789077758267

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic