Sociale samenhang: Participatie, Vertrouwen en Integratie

0

Dit boek beschrijft sociale samenhang vanuit het drieluik participatie, vertrouwen en integratie. Het brengt ontwikkelingen over de afgelopen 15 jaar in kaart en geeft uitsplitsingen naar bevolkingsgroepen. Zo positioneert het autochtonen tegenover allochtone bevolkingsgroepen en diverse geloofsgroepen tegenover niet-kerkelijken.

Aan de orde komen sociale contacten, hulp geven aan anderen, lidmaatschap van verenigingen en inzet als vrijwilliger daarvoor en deelname aan verkiezingen en politieke acties. Ook gaat het boek in op het vertrouwen in de medemens en in maatschappelijke en politieke instituten. Verder behandelt het de samenhang tussen meedoen in de samenleving en vertrouwen in medeburger en instituten.

De statistieken over sociale samenhang worden per provincie en soms ook per gemeente gepresenteerd. Bovendien zijn de Nederlandse cijfers geplaatst in Europees perspectief.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
12 november 2011
Uitgeverij
Centraal Bureau voor de Statistiek
ISBN
9789035706705

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic