Ouder worden in de 21e eeuw

0

Het maatschappelijk debat over ouder worden in onze samenleving wordt te vaak gedomineerd door geld. Dan gaat het over het zeker stellen van de pensioenen of over de op den duur niet meer betaalbare gezondheidszorg. Maar achter het thema geld gaat het ook altijd om andere waarden en activiteiten van burgers - ook ouderen - die mede bepalend zijn voor wat er nodig en mogelijk is aan pensioenen en gezondheidszorg. Het debat over die waarden en activiteiten, met de focus op ouder worden in de moderne samenleving, wordt sinds eind 20e eeuw op het scherp van de snede gevoerd in Geron, tijdschrift over ouderen en samenleving.
De redactie van Geron beoogt om het debat te verbreden en heeft de afgelopen jaren daartoe belangrijke binnen- en buitenlandse auteurs gevraagd om hun licht te laten schijnen over de thematiek van het ouder worden. Ook zijn gezaghebbende Nederlanders met zeer diverse achtergronden geïnterviewd en gevraagd om hun visie te geven op ouder worden, nu en in de toekomst, dit vanuit hun eigen levensgeschiedenis en hun rol in de samenleving.
Dit boek biedt een keur uit de zo ontstane artikelen, interviews en columns van de afgelopen jaren. Alles bijeen verhelderen deze teksten het zicht op een zo omvattend thema als Ouder worden in de 21e eeuw.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
231
Laatste editie
14 februari 2012
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088502842

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic