Gender(en)

0

Verschillen tussen mannen en vrouwen vormen een gegeerd gespreksonderwerp. In deze gesprekken ligt de klemtoon vaak op genderongelijkheid alsook op verschillen bij volwas- senen. In dit boek verleggen we de focus naar genderver- schillen bij jongeren.
Genderverschillen zijn minstens ten dele sociaal gecon- strueerd. Ze zijn het resultaat van gendersocialisatie waarbij meisjes en jongens opgevoed worden tot vrouwen en mannen.Via genderpraktijken worden verschillen gecreëerd tussen jongens en meisjes, welke niet te herleiden zijn tot natuurlijke of biologische verschillen. In dit boek schenken we aan beide processen - gendersocialisatie en genderpraktijken - aandacht.
Dit boek werd gecoördineerd door het Jeugdonderzoeks- platform (JOP). Het omvat zowel bijdragen van onder- zoekers binnen het JOP als bijdragen van externe onder- zoekers. Onderzoekers uit diverse disciplines buigen zich over de genderverschillen in Vlaanderen op jeugdige leeftijd en de (de)constructie van gendergrenzen op vier domeinen: cultuur en vrijetijdsbesteding; onderwijs; politieke opvattingen en welzijn.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
24 december 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033498039

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic