Nationaal belang in meervoud

0

Nederland is onderdeel van de wereld en de wereld is onderdeel van Nederland. Er is in toenemende mate sprake van vervlechting en afhankelijkheid tussen nationale en internationale vraagstukken.
In de essaybundel Nationaal belang in meervoud agendeert de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) de gevolgen van internationalisering voor de stabiliteit van de Nederlandse samenleving. Diverse auteurs gaan in op de vraag naar de invulling van het nationaal belang in internationaal perspectief. Hoe wordt het evenwicht tussen nationale en internationale oriëntatie bewaakt, en hoe wordt recht gedaan aan de veelzijdigheid aan maatschappelijke belangen en opvattingen?
De RMO is de adviesraad van de regering en het parlement op het terrein van participatie van burgers en stabiliteit van de samenleving. De RMO werkt aan nieuwe concepten voor de aanpak van sociale vraagstukken.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
236
Laatste editie
01 juli 2014
Uitgeverij
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789077758489

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic