Naar een nieuwe mindset

0

In België bedraagt de wettelijke pensioenleeftijd op vandaag 65 jaar. Die leeftijd wordt in 2025 verhoogd tot 66 jaar en in 2030 zelfs tot 67 jaar. Ondanks het feit dat we met zijn allen straks langer aan de slag moeten, tel jij misschien al met goesting of met tegenzin af naar jouw pensioen. Of misschien ben je reeds korte of langere tijd ervaringsdeskundige?

Met pensioen gaan is van alle tijden, maar de tijden zijn veranderd! Wanneer mensen vijftig jaar geleden met pensioen gingen, waren ze ‘oud’, hadden ze gemiddeld niet lang meer te leven en telden ze niet meer mee in de maatschappij. Gepensioneerden van nu zien er vaak nog jong, dynamisch en actief uit! Ze staan ‘vol goesting’ in het leven. Kijk maar even naar jezelf…

Ook jij wil nog het verschil maken en ‘ertoe doen’, bijvoorbeeld door een nieuwe carrière uit te bouwen, als vrijwilliger of mantelzorger aan de slag te gaan, je kinderen en kleinkinderen te ondersteunen, meer tijd aan je partner te besteden… Je bucketlist is wellicht oneindig…

Dit boek biedt een boeiend ‘receptenboek’ aan om – in verbondenheid met jezelf en met alles en iedereen om je heen – zinvol, creatief en succesvol ouder te worden, dit met het diepe besef dat het leven niet altijd even lief voor je is.

Els Messelis (°1965) is maatschappelijk werkster en sociaal gerontologe. Ze is als lector Gerontologie verbonden aan de Hogeschool Odisee. Daarnaast is ze als zelfstandig gerontologe al 30 jaar actief betrokken bij vormingen rond ‘Voorbereiding op Pensioen’ (vzw Integraal) en ‘Seks en intimiteit op rijpere leeftijd’. Recenter werkt ze ook mee aan vormingen rond storytelling en generatiedialogen (www.levensverhalenlab.be) en verzorgt ze vaak workshops rond ‘De kunst van het ouder worden’. In 2016 ontwierp ze de seks- en intimiteitskoffer voor gevorderden, sindsdien is ze ook betrokken bij de opleiding tot intimiteitscoach (www.qinz.be). Els is (mede-)auteur van een zevental boeken rond ouder worden.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
02 november 2017
Uitgeverij
Uitgeverij NIK-NAK
ISBN
9789082491500
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic