Jhero

0

Artikelen 1

Diverse kunstenaars van nu zijn de Jhero's van deze tijd. Ze laten de Toren van Babel in een hedendaagse hel veranderen, zoals de wereldberoemde kunstenaar David Mach. De Tuin der lusten verandert in een tuin van verlangen bij Harald Vlugt. 

Internationale, Nederlandse en Belgische kunstenaars gebruiken beeldtaal om je een spiegel voor te houden als reactie op onze tijd, zoals Bosch reageerde op zijn eigen tijd. Dit unieke Jheronimus Bosch kunst-cadeauboek wil je laten verrassen door de verbeelding van de werken van Jheronimus Bosch: het geeft je een overzicht van zijn schilderijen. 

Bekende mensen reageren op de werken van Bosch: Jeroen Krabbé over zijn vernoeming naar Jhero, Alain de Botton over de graaicultuur, kunstexpert Henk van Os over het ei in de kunst, modeontwerper Raf Simons over mode, Thijs Caspers over gevleugelde viezeriken en Frans de Waal over de Bonobo in het werk van Bosch, Herman Pleij over liefde en lust, Louise Fresco over onze kwetsbare planeet en Joost Zwagerman over gruwel: allen geciteerd uit hun lezingen voor het Bosch Requim. 

Met werken van moderne navolgers van Bosch: Atelier Van Lieshout, Chris Berens, Jake en Dino Chapman, Salvador Dalí, Jan Fabre, Guido Geelen, Eveline van de Griend, Jeroen Kooijmans, Jeroen Krabbé, David Mack, Marc Mulders, Joost van den Toorn en Harald Vlugt. De rijke illustraties van Jhero, Jheronimus Bosch worden kort toegelicht, ingedeeld in thema's als dieren, lust & liefde en graaicultuur. Voorzien van veel beeld en anekdotes wordt JHero gepresenteerd in een unieke vormgeving van Studio Kluif.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur
Aantal pagina’s
164
Laatste editie
09 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789089896841


Artikelen over Jhero

Hebban Sterrenparade (6)
28 februari 2016
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €7,90 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic