Aantekeningen van een hulpweigeraar

1

Artikelen 1 Lijsten 2

Een bovenwoning in de Amsterdamse Pijp ten tijde van de krakersrellen begin jaren tachtig. Een verwarde, bejaarde man negeert het sterven van zijn vrouw, rolt het lichaam in keukenfolie en een tapijt en blijft haar liefdevol verzorgen in het zwaar vervuilde huis. Hij veroorzaakt overlast met het toewerpen van veelal rotte eendagskuikens aan de katten in de buurt, omwonenden en hulpverleners melden zich aan de voordeur, maar door hulp en zorg te weigeren probeert hij harmonie en autonomie te bewaren in zijn eenzame bestaan. De man ervaart de oprukkende buitenwereld als buitengewoon bedreigend en terwijl de stad door krakersrellen in een toestand van oorlog verkeert, komt zijn bestaan tot een onvermijdelijke apotheose.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
19 april 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025446833 , 9789025446840


Artikelen over Aantekeningen van een hulpweigeraar

Hebban Sterrenparade (17)
15 mei 2016 1 like
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €12,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    jeanne vogel Hebban Recensent

'Ze zijn er allemaal op uit om iemands autonomie te breken'

door jeanne vogel op 12-05-2016

Albert woont met zijn doodzieke aHanni op de bovenste etage in de binnenstad van Amsterdam. Hij voert eendagskuikens in diverse stadia van ontbinding aan de vele katten. Zijn totaal vervuilde bovenverdieping is drukbevolkt met allerlei ongedierte zoals vliegen, motten, schimmels, muizen, ratten en maden. Albert woont ook in zijn waanwereld. Hij is er van overtuigd dat alles goed komt als niemand...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic