Achter het verdwijnpunt

1

Artikelen 3

In het midden van de negentiende eeuw koopt een jongeman in een Engels dorp voor 8 pond een schilderij. Hij staat het nooit meer af, al wordt hem het duizendvoudige geboden. Want hij is ervan overtuigd dat dit een verloren schilderij van de beroemde Spaanse schilder Velázquez is. Een levenslange obsessie is geboren: hij laat huis en haard in de steek om naar New York te gaan waar ze hem wél zullen geloven, hoopt hij. Diego Velázquez kwam als hofschilder van koning Filips iv zijn leven lang nauwelijks buiten de koninklijke gouden kooi. In vrijwel al zijn werk legt hij die wereld vast. Zo schilderde hij daar een portret van een Engelse prins, de latere koning Karel i: is dit het verloren gegane schilderij? Had die Engelse jongeman gelijk? Laura Cumming reist hem anderhalve eeuw later na en raakt al bijna even geobsedeerd. Zij ontdekt wél waar het schilderij zou moeten zijn. Achter het verdwijnpunt is een spannende zoektocht én een liefdesbetuiging aan een van de grootste schilders van de Renaissance.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur
Aantal pagina’s
292
Laatste editie
17 februari 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045024387 , 9789045024394


Artikelen over Achter het verdwijnpunt

Hebban Sterrenparade (7)
06 maart 2016 3 likes
Hebban Sterrenparade (6)
28 februari 2016
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Een ontdekking.

door: wimbackx 1 like
Wat een ontdekking. Zowel het boek als de grootmeester Velazquez. Ik was zo onder de indruk dat ik meende een brief te moeten schrijven aan de auteur. Enkele uittreksels uit die brief: '... Uw boek was een plezier. Een mooi boek, gekoppeld aan dat heerlijke gevoel iets nieuws te ontdekken, is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic