Alleen voor leden

,

0

Wat gebeurt er achter de deuren van de studentenverenigingen? Soms komen er verhalen naar buiten en die zijn dan niet altijd even rooskleurig. Denk aan de vernederende ontgroeningen en de machtscultuur. Dit boek geeft echter weer hoe het er werkelijk aan toegaat; een boek door studenten, over studenten en voor studenten.
De schrijfsters (allebei wel student, maar g??n lid van een studentenvereniging) gingen door nieuwsgierigheid gedreven op pad en bezochten corpora en verenigingen in Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden en Utrecht. Ze liepen bij tien verenigingen een tijdje mee en interviewden de betrokkenen. Ze schetsen zo een mooi beeld van een voor velen gesloten wereld. Dat doen ze in woord en beeld. Het boek wordt namelijk riant ge?llustreerd.
Per studentenstad keken de Imre Engbers en Marlot Oortman naar de vooraanstaande verenigingen. We krijgen wetenswaardigheden voorgeschoteld, notities over de lifestyle en het eigen vocabulaire en natuurlijk grappige kroegverhalen.
Besproken studentenverenigingen in 'Alleen voor leden':
Amsterdam:
- L.A.N.X.
Delft:
- Delftsch Studenten Corps
- K.S.V. Sanctus Virgilius
Groningen:
- G.S.C. Vindicat atque Polit
- R.K.S.V. Albertus Magnus
Leiden:
- L.S.V. Minerva
- L.V.V.S. Augustinus
Utrecht:
- Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereniging
- C.S. Veritas
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
08 mei 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054522676
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic