Allemaal van mij

2

Het zijn de jaren zestig in Wales, en het leven is zwaar - zeker voor de tienjarige Liam Bennett. Zijn suffe broertje blijkt een genie te zijn, de plaatselijke voetbalclub wint geen enkele wedstrijd en overal loert het rode gevaar. Liam zoekt steun bij zijn vader - een man aan wiens geestelijke gezondheid alom wordt getwijfeld.

Dan komt een nieuwe jongen op school: Marek Sikorski, een durfal die Liams leven op z'n kop zet. De Sikorski's zijn het communistische Polen ontvlucht en Marek is vastbesloten Wales te behoeden voor het lot waardoor Polen is getroffen. Bij Liam vindt hij een gewillig oor: samen zetten ze een anti-communistische verzetsbeweging op.

Als vrijheidsstrijder leert Liam Poolse wodka drinken, gestolen sigaretten verkopen en molotovcocktails maken. Maar terwijl hij slag levert met het internationale communisme, vechten zijn ouders onderling hun eigen oorlog uit en slaat zijn vader verwoed aan het hamsteren uit vrees voor een Russische inval.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 april 2004
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045849317
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Allemaal van mij

door: Elly 1 like
het is een puur jongensboek. Met een lach en een traan. En het boek heeft een vreemd en open einde.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic