Andermans rotzooi

2

`Een heldere en geestige analyse.' De Groene Amsterdammer

Hoe andersmans rotzooi ons leven bepaalt Onderweg van Glasgow naar Londen zag Theodore Dalrymple hoe zeshonderd kilometer lang praktisch elke meter bermbezaaid lag met slierten afval die wapperden in de wind. En hij vroeg zich af: Hoe komt dat? Wat zegt het over een land als iedereen zijn rotzooi laat vallen waar het uitkomt?Wat betekent zoiets voor het leven van de Britten en hoe gaat het er in andere landen aan toe?
Even gevat als nietsontziend fileert Dalrymple het moderne leven - van de arme wijken waar hij placht te werken tot het alomtegenwoordige tapijt van kauwgomplekken en het gedrag van scholieren en hoogopgeleiden.

Theodore Dalrymple is een van de scherpzinnigste cultuurcritici van Engeland. Hij schrijft voor tal van kranten en tijdschriften over de hele wereld. In ons taalgebied publiceerde hij in alle vooraanstaande kranten. Hij vestigde zijn naammet boeken als Leven aan de onderkant, Beschaving of wat ervan over is en Door en door verwend.

De pers over eerder werk `Het is moeilijk om zijn appèl naast je neer te leggen.' NRC Handelsblad
`Confronterend, dwars, en eigenzinnig.' De Standaard der Letteren
`Zijn cultuurkritiek is een lust om te lezen.' Beatrijs Ritsema
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
98
Laatste editie
21 mei 2012
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046812914
Bestel dit ebook vanaf  €10,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic