Aquarium

Aquarium

1
Rank 6987 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Nathan Vecht is een gelauwerd toneel- en scenarioschrijver van satirische stukken, altijd met een maatschappelijk-realistisch tintje. zijn werk kenmerkt zich door puntige en snelle dialogen – op het toneel vertolkt door acteurs als Pierre Bokma, Loes Luca, Guy Clemens en Anniek Pheifer -, maar als geschreven tekst is het zeker zo sterk en overtuigend. Vecht schreef stukken voor onder meer mugmetdegoudentand (Kunsthart, Gidsland), het Noord Nederlands Toneel en Bellevue Lunchtheater. Hij leverde bijdragen aan televisieprogramma’s als Koefnoen, schreef de comedyserie Missie Aarde (met Kim van Kooten en Alex Klaassen) en musicals als In de ban van Broadway, waarvoor hij een Musical Award in de wacht sleepte.

Aquarium is een zwarte komedie over privacy. Televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter betrekken hun nieuwe appartement. Nog voor de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat, daar kan hij niets over loslaten. Wat begint als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Harmonie, Uitgeverij De
Laatste editie
13 november 2018
ISBN
9789463360661
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,90
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Zien en gezien worden

door: Nicole van der Elst 1 like
Dit voorjaar toerde het toneelstuk Aquarium langs de Nederlandse theaters. Uitgeverij De Harmonie was zo onder de indruk van de puntige en snelle dialogen van toneel- en scenarioschrijver Nathan Vecht, dat het stuk nu als integrale tekst is uitgegeven. Vecht mag misschien debuteren in de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook