Asociaal Nederland m/v

0

(versie 2015) Om je heen wordt de hufterige, asociale mentaliteit steeds heviger zichtbaar. Overal zwerfvuil, kinderen die op de stoepen rijden of 'druk app-end' aan de verkeerde zijde van de weg, vandalisme & graffiti, automobilisten die zitten te bellen achter het stuur, alcoholmisbruik vanaf jonge leeftijd, drugs- en verslavingsproblemen, enzovoort. Nog erger dan al die dagelijkse taferelen is dat enerzijds niemand er wat aan kan of wil doen; anderzijds dat het langzaamaan ook allemaal heel gewoon wordt. En zo wordt het nog erger.

Kortom: het gaat van kwaad tot erger dus is het hoogtijd om te gaan praten over dat 'Asociaal Nederland m/v'; waar komen ze vandaan, hoe zijn ze ontstaan en waar nemen ze ons mee naartoe op hun weg. En: waar zal hun weg naartoe gaan? Wat voor burgers zullen zij straks zijn; en nog belangrijker: wat zullen hun kinderen weer voor burgers gaan worden?!? Opzoek naar de â Patatgeneratie cq Harry Potter generatieâ . Is er nog een weg terug of een uitweg naar beter?

Zie ook: http://www.bravenewbooks.nl/nlburger
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
31
Laatste editie
26 maart 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402117394
Bestel dit ebook vanaf  €6,95 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic