Ben

2

Artikelen 1

Het belooft de eerste mooie dag van het jaar te worden, maar als Ben op pad is voor een boodschapje wordt hij getroffen door een even tragisch als ironisch noodlot, met de dood door bevriezing tot gevolg. Zijn vrouw en dochter rouwen, tot er een neurochirurg contact met hen opneemt met de mededeling dat Ben niet zo dood is als zij denken. In het diepste geheim heeft de chirurg een kopie gemaakt van Bens brein en wat niemand ook maar had kunnen vermoeden is tóch gebeurd: Ben leeft verder als computerfile. Met alle gevolgen van dien, voor zowel Ben, zijn dierbaren, als de artsen die zijn wedergeboorte op hun geweten hebben. Opgesloten in zijn databestand leeft Ben een eenzaam bestaan en hij doet er dan ook alles aan om te ontsnappen, maar verweesd van al zijn zintuigen zal Bens leven nooit meer worden zoals het vroeger was.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
368
Laatste editie
04 februari 2016
Uitgeverij
Thomas Rap
ISBN
9789400407718 , 9789400407817


Artikelen over Ben

Hebban Sterrenparade (8)
13 maart 2016 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Roman vol intrigerende vragen over leven en dood

door Istvan Kops op 31-03-2016

Er zijn twee absolute zekerheden in het leven, waarover niet valt te onderhandelen. Je bent geboren en je gaat op een dag dood. Het vooruitzicht op de dood maakt veel mensen angstig en onzeker, want wat gebeurt er daarna? Is er überhaupt een daarna of alleen maar helemaal niets? Gedurende onze kinderjaren denken we weinig over dit soort vragen na, het leven lijkt oneindig en vol met avonturen en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic