Bestemming paradijs

3

Martin Bosma in NRC Handelsblad, Geert W. en Hero B. in de Volkskrant: niemand schrikt er meer van als rechtse geluiden opduiken in de progressieve media. Andersom ligt dat moeilijker, en om aan die onrechtvaardigheid een einde te maken stuurde Jeroen van Merwijk wekenlang een gratis `linkse column aan de hoofdredactie van De Telegraaf.

Columns over linkse en rechtse auto s (Hummers versus Lada s), over linkse planten, zoals het vergeet-mij-nietje, en de favoriete dieren van rechts: tijgers en haaien (maar geen vlinders en zeepaardjes). En wat kost het nou om moslims massaal het land uit te zetten? En wie moet straks de criminelen door de knie?n gaan schieten? Hebben die criminelen recht op twee nieuwe knie?n of zullen zij voortaan zonder knie?n, in een rolstoel, door het leven moeten en komen zij dan ook in aanmerking voor bijstand?
Verschenen in
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
31 januari 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038894881 , 9789038895147
Advertentie

Lezersrecensies (1)

grappig maar veel van hetzelfde

door: gretige lezer 1 like
Jeroen van Merwijk kan zeker grappig en scherp onderwerpen aan de kaak stellen. Verschillende leuke vondsten in het boekje, maar op den duur verloor ik mijn interesse omdat het veel van hetzelfde was. Maar het boekje is zeker vermakelijk om te lezen, zet ook wel weer aan tot nadenken over...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic