Bloemlezing van gedichten van de DichtersKring 2016

0

De DichtersKring Nederland viert dit jaar zijn eerste lustrum. In deze nieuwste dichtbundel van de kring, ´Bloemlezing van gedichten van de DichtersKring 2016´ wordt hier aandacht aan besteed. De bundel is gebaseerd op het thema van de Poëzieweek 2016: ´Herinneringen´ onder het motto ´Jaren die druppelend versmelten´. Dit thema heeft een groot aantal leden van deze kring diep geraakt. Meer dan 60 dichters schreven speciaal voor deze jaarlijkse editie een gedicht. Het mondde vooral uit in herinneringen aan het verlies van geliefden, aan ouderdom, vaders, moeders, een schoonmoeder, een schoonvader; herinneringen aan ziekte en gemis, aan tastbare dingen en individueel leed en verdriet. Een van de dichters, Wicky Steevensz, vatte het in één dichtregel bondig samen: voor de pijn die in herinneringen schuilt.

Het is allerminst een vrolijke dichtbundel te noemen. Maar misschien wordt een dichter het meeste gedreven door datgene wat hem het meeste raakt; dat is een voedingsbodem voor krachtige en vaak pijnlijke emoties, die uitgedrukt worden in poëtische taal.

Her en der door deze bundel heen zijn enkele quotes van Nederlandstalige schrijvers-dichters opgenomen. Wij geven hun een podium, zodat zij nog een keer in de schijnwerper van de poëzie staan - ter herinnering!
Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
146
Laatste editie
28 januari 2016
Uitgeverij
Nederlandse Auteurs Uitgeverij
ISBN
9789491535390
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic