Brieven in Urdu

3

Lijsten 1

Brieven in Urdu is een verzameling treffende en ontroerende vertellingen over mensen die migreren naar het Westen en hun familie die achterblijft in het Oosten.
Met een feilloos oog voor detail schrijft Naema Tahir over thema's als verlies, eenzaamheid, heimwee en melancholie, maar ook over doorzettingsvermogen, heroïek, hoop en medemenselijkheid. Universele thema's, voor iedereen herkenbaar, die de situatie van de migrant werkelijk invoelbaar maken.
Of het nu gaat over tweelingbroers die gescheiden worden als een van hen vertrekt naar Amerika, over een Hollands-Pakistaans meisje dat haar vakantie doorbrengt in Lahore om er Urdu te leren, of om een importbruid die in Rotterdam samenwoont met haar dominante schoonmoeder, Brieven in Urdu dringt diep door in de psyche van de migrant en vertelt hoe migratie de levens overhoopgooit van hen die het thuisland verlaten, maar ook van hun verwanten die achterblijven.

Naema Tahir (1970) werd in Slough, Groot-Brittannië, geboren uit Pakistaanse ouders. Ze groeide op in Engeland, Nederland en Pakistan, en werkte tien jaar lang als jurist voor organisaties zoals de VN en de Raad van Europa. Ze vestigde haar naam als schrijfster met onder andere Kostbaar bezit (2006), Eenzaam heden (2008) en De Bruid (2011).

Over Eenzaam heden:

'Er valt nog veel te verwachten van deze schrijfster, die de moed heeft haar verbeeldingskracht te gebruiken om ongebaand terrein open te leggen.' Clara Strijbosch, de Volkskrant

Over Gesluierde vrijheid:

'Tahir beschrijft hoe moderne moslima's omgaan met de hedendaagse werkelijkheid. Dat doet ze overtuigend. (...) Ze ontkracht met haar verhalen vooroordelen en tilt het debat naar een hoger plan.' Sheila Kamerman, NRC Handelsblad ****

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
14 oktober 2016
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044630008 , 9789044630220

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Doortje Hebban Recensent

Leven in twee culturen

door Doortje op 04-01-2017

In Brieven in Urdu vertelt Naema Tahir (1970) vijf verhalen van mensen met Pakistaanse roots die naar het Westen zijn geëmigreerd. Zowel culturele als economische factoren zorgen ervoor dat zij steeds verder vervreemden van hun familieleden die in het Oosten zijn achtergebleven. Toch blijven de levens van beide partijen nauw met elkaar verbonden. Enerzijds voelen migranten zich vaak financieel...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic