Butagas, blauwe vuilzakken en 'Du' van Peter Maffay

0

Met een voorwoord van Daniël Termont en bisschop Van Looy

En dit is dan de geschiedenis van een gezin op de pechstrook van het leven. Een lange illustratie van wat het betekent als de uitspraak 'Het leven is een strijd' méér is dan een zin om een cafégesprek aan de waggel te houden. Een relaas van uw kinderen geplaatst zien worden, zonder elektriciteit en water zitten, en zeveraars die uitgerekend dan komen zagen dat uw vuilniszakken niet de juiste kleur hebben. Maar ook over alcohol als eeuwige pijnverzachter, onvoorwaardelijke liefde en de helende kracht van schlagers.

De personages en verhalen uit dit boek lijken soms weggelopen uit een roman. Maar Butagas, blauwe vuilzakken en 'Du' van Peter Maffay is geen fictie. Het begint bij het eerste bezoek van de auteur aan Rudy, Kristien en hun kinderen, en eindigt pas twintig jaar later. De taal is zonder franjes. Ruw. Volks. Soms bikkelhard. 'Ik heb vroeger veel uitgestoken en dat komt nu allemaal terug. Ik zou willen dat het revolutie werd, ik zou de eerste zijn om te schieten.'
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
253
Laatste editie
07 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789462670495

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic