China reisverhalen

1

CHINA reisverhalen
Een gezelschap van bekende reisauteurs schetst een zeer gevarieerd en boeiend portret van het immer tot de verbeelding sprekende China. Zo schrijft Stanley Stewart over zijn reis voorbij de Grote Muur, naar de provincie Xinjang, een gebied waar de Chinezen tot op de dag van vandaag een angstige fascinatie voor hebben. Paul Theroux neemt de trein naar Tibet en maakt daar vervolgens kennis met de ijzige kou en sneeuw, en Michel Peissel is in Tibet op zoek naar de bron van de Mekongrivier.
Een andere grote rivier, de Yangzi, fungeert als leidraad voor de reis van Simon Winchester. Hij heeft een ontmoeting met de Chinese dokter van Bruce Chatwin in het Jadedraakgebergte en hij vertelt over een volk dat slaapt op uitgebeende varkens. Colin Thubron bevaart de canyons van de provincie Sichuan op een stoomboot, en ten slotte beschrijft Ian Buruma de laatste dagen van Hongkong.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
14 juni 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789046700860
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic