Co-creatie van verandering

0

In een wereld gekenmerkt door pluriformiteit en verandering, wordt organiseren op basis van beheersing en externe sturing steeds problematischer. Als organiseren op basis van meer van hetzelfde niet werkt, hoe kan dan het andere worden ontwikkeld? Organiseren op basis van interne sturing, zelforganisatie en samen leren en creëren. Het wordt steeds belangrijker om in wisselende samenwerkingsverbanden te kunnen werken: organiseren met behoud van diversiteit.
Wat is nodig om patronen te doorbreken? Hoe bepaal je wat beter is, in een qua betekenis meervoudige wereld? Aan welke condities moet een context voor co-creatie voldoen? Welke ondersteuning is nodig om een proces van collectief leren te realiseren? Hoe ontwikkel je de competentie om met elkaar verschil te kunnen hanteren?
Dit boek is een reflectie op jarenlang werken met de weerbarstigheid van oude patronen in denken en handelen van managers en organisaties. Het heeft geresulteerd in een begrippenkader over hoe mensen kennis ontwikkelen, organiseren en hoe ze met elkaar kunnen leren. De ontwikkelde methodiek is gericht op het verhogen van de competentievan mensen om samen patronen in denken en handelen te veranderen.
Managers, adviseurs, trainers, opleiders en al diegenen die zoeken naar nieuwe wegen om bestaande situaties te veranderen, zullen in dit boek nieuwe inzichten en praktische handvatten vinden. Leidende gedachte is dat veranderingen pas inspirerend en betekenisvol zijn voor mensen, als ze onderdeel zijn geweest van het proces van betekeniscreatie.
André Wierdsma werkt in het overgangsgebied van management- en organisatie-ontwikkeling op het Executive Management Development Centre (EMDC) van Universiteit Nyenrode. Hij is co-auteur van het boek Op weg naar een lerende organisatie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
311
Laatste editie
04 november 2005
Uitgeverij
Eburon Uitgeverij Bv
ISBN
9789051667059

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 35,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 35,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic