Contact

3

Spots 3

Maarten Inghels is geen dichter die zijn verzen gereproduceerd wenst te zien op de gevels van het stadhuis en musea. In plaats daarvan plantte de groendienst met sla, rucola en spinazie de dichtregel ‘Wanneer wij zomer zaaien in elkaar’ letterlijk op vier plekken in de stad, waaronder het park van het Middelheimmuseum. Het stadsgedicht ‘Volksbevraging’, dat is verspreid als officiële enquête, stelde in 35 verzen evenveel vragen aan de lezer over zijn of haar gemoed, geloof en cultuur. Met deze Proust Questionnaire vroeg Inghels de staat van de samenleving op en bracht hij de identiteit van de stadsbewoner in kaart. In de zomer van 2016 ondernam hij een voettocht langs de Schelde van bron tot monding om de stroom te controleren op onregelmatigheden en oneffenheden. Verder verzond hij met een radiosatelliet een gedicht naar de maan; radiozendamateurs van over heel de wereld vingen het weerkaatste signaal weer op.
Maarten Inghels bereidt zich voor op een knallende afsluiting aan het eind van 2017. Contact</> is een lijvig boek met tekst en beelden van zijn interventies.

Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
18 januari 2018
Uitgeverij
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023454779


Door lezers

Villa Nathalie / Contact...in alle vormen
19 maart 2018 3 reacties
Literatuur Club / “Ik noemde het ooit de Secretaressedag van de poëzie.”
24 januari 2018 4 reacties
Literatuur Club / De parels van januari
08 januari 2018 10 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €25,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic