Dammen en sterren

0

Dichtbundel van de Russische dichter-filosoof Jan William Siewertsz van Reesema. De vertalers die aan deze bundel meewerkten: Kees Blankendaal, Anja Dalecki, Kees Jiskoot, Henk van der Mark, Eva van Santen, Julia Gerasimova en Tamara Schermer-Witte, Rosa Uytdehaege.

Jan William Siewertsz van Reesema is een Rus van - niet verwonderlijk gezien zijn naam - Nederlandse afkomst. Hij is geboren in 1934 en is zich pas na het verdwijnen van de Sovjet-Unie gaan interesseren voor zijn Nederlandse wortels. Van Reesema's vader, William Carl Siewertsz van Reesema was een niet onbekende communist, die lange tijd fungeerde als de vertegenwoordiger van de CPN in de in 1919 in Moskou opgerichte en daar sindsdien zetelende Communistische (of Derde) Internationale (Comintern).

De dichter-filosoof Jan William Siewertsz van Reesema, oftewel Aleksander Argoetinski-Dolgoroeki, komt sinds een paar jaar vrij geregeld naar Nederland. Voor deze eerste bundel van zijn gedichten in Nederlandse vertaling heeft hijzelf een keuze gemaakt uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre.

Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
20 maart 2015
Uitgeverij
Uitgeverij En Boekhandel Pegasus
ISBN
9789061433965

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,50
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic