De achterkant van Nederland

,

12

Artikelen 1 Lijsten 1

Wie is de baas in dit land? Over deze vraag wordt in Nederland een schaduwgevecht gevoerd. In veel buurten in ons land is het dagelijks leven verweven geraakt met vormen van georganiseerde criminaliteit. In de rafelrand van onze maatschappij groeit een zelfbewuste klasse die zijn eigen bonen dopt. De hoofdrolspelers zijn harde jongens, scharrelaars, meelopers en mensen die het hoofd boven water proberen te houden. Wat men deelt, is de opvatting dat de overheid ze niet voor de voeten moet lopen.

Bestuurders kijken weg, worden bedreigd of proberen soms terug te slaan. Maar voor elke houding geldt de patstelling: de ongeorganiseerde overheid tegenover georganiseerde misdaad.

Bestuurskundige Pieter Tops en journalist Jan Tromp spraken voor De achterkant van Nederland met wanhopige bestuurders, maar trokken ook naar achterbuurten om zich onder te dompelen in de wereld van drugsbazen, motorclubs en kampers. Ze noteren pijnlijk helder hoe criminelen in het gat springen dat de overheid laat vallen, een gat dat nauwelijks nog kan worden gedicht. 'Hij kan kapotvallen, die burgemeester.'

Het resultaat is een spannend en onthullend verhaal over de nieuwe weerbaarheid van een onderklasse.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij , True crime
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
10 januari 2017
Uitgeverij
Balans
ISBN
9789460031397 , 9789460031403


Artikelen over De achterkant van Nederland

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Een waarschuwing op het juiste moment

door Tim van den Brink op 13-07-2017

Brabant heeft onlangs opnieuw de krant gehaald. Politie en justitie vertellen een ongelijke strijd te vechten tegen misdadigers. Dit boek gaat dieper in op de manier waarop de kloof tussen recht en onrecht steeds groter dreigt te worden.  

Van hun stoel vallen. Dat doen auteurs Pieter Tops (wetenschapper) en Jan Tromp (journalist) na het lezen van een vertrouwelijk rapport over hennephandel. In...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic