De Arnhemse villamoord

, , , ,

0

Op 2 september 1998 werd in een villa in Arnhem een 63-jarige vrouw doodgeschoten. Voor dit misdrijf zijn negen mannen veroordeeld. Hun veroordeling berust eigenlijk alleen op bekentenissen. In dit boek wordt betoogd dat die bekentenissen vals zijn. De bekentenissen in de Arnhemse villamoord zijn opgenomen op video. Daardoor kan nauwkeuriger dan ooit tevoren worden aangetoond hoe valse bekentenissen kunnen ontstaan en hoe het kan gebeuren dat een onschuldige verdachte in politieverhoren gebracht wordt tot het vertellen van details over gebeurtenissen waarover hij niets weet.

Han Israëls doceert criminalistiek en rechtspsychologie aan de juridische faculteit van de Universiteit Maastricht. Annemarie Pagano Mirani, Nienke Scholten, Willeke Spierenburg en Erwin Wiering onderzochten de Arnhemse villamoord tijdens hun masterstudie Forensica, criminologie en rechtspleging aan diezelfde faculteit.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
01 maart 2014
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789460949449
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic