De avonturen van Remi en Lamya Het verloren hoofd

0

Spannende avonturen in Zuid-Afrika
Klas 2b – de klas van Remi en Lamya - kan het nauwelijks geloven: ze gaat naar Zuid-Afrika! Het land van Zoeloes, Drakensbergen, Grote Gaten vol diamanten en gevaarlijke adders. Het wordt dan ook geen gewone schoolreis.
De jongen Remi en het meisje Lamya hebben wel een paar zeer vreemde vrienden. Ze zijn niet levend… maar ook niet echt dood. Ze kunnen veel meer dan gewone mensen, hebben babbelzieke Schaduwen en zweven ergens in de ruimte. Maar af en toe dalen ze af naar de aarde, zoals nu. Eén van de vrienden, de Chef, is het namelijk beu zonder hoofd en dus zonder verleden te moeten leven, en wil met de hulp van Remi en Lamya op zoek naar zijn hoofd. Dat hoofd zou zich in Zuid-Afrika bevinden. Maar twee ongure boeven willen het hoofd tegen veel geld verkopen.
Sabine De Vos (1967, Gent) studeerde oosterse filologie. Tien jaar lang was ze omroepster en presentatrice bij de VRT. Ze schreef eerder Godin van de wieg , een bundel verhalen over derdewereldlanden, en twee jeugdromans met Remi en Lamya in de hoofdrollen: De Andere Wereld en De Blauwe Tempel .
De pers over De Blauwe Tempel
‘Een knotsgek boek waarin de lezer meegenomen wordt op een zoektocht vol avontuur en fantasie.’
Story
‘Fantasievol, pittig, spannend en mysterieus.’
Gazet van Antwerpen
Remi en Lamya: twee jeugdhelden om verzot op te zijn!
Niet alleen spannend, ook romantisch
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
31 oktober 2002
Uitgeverij
The House of Books B.V.
ISBN
9789044306163
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic