De beste dagen van ons leven

1

Lijsten 1

1939. Met een stropdas om en een rieten koffer achter op de fiets gaan ze op weg. Vijf jonge mannen die als schooljongens al een nauwe band hadden en nu aan het begin van de rest van hun volwassen leven staan. Er zijn maar weinig zaken waarover ze niet met veel plezier van mening verschillen, behalve dan dat deze reis naar Luxemburg de beste dagen van hun leven zijn. Tot die ene raadselachtige en noodlottige ontmoeting, die meer teweeg zal brengen dan de oorlog die korte tijd later uitbreekt. Tegen de achtergrond van het ondergelopen land van Maas en Waal, Amsterdam tijdens de bezetting, het gebombardeerde Rotterdam, frontstad Nijmegen en Maastricht in bevrijdingsroes worstelen de vijf mannen met gevoelens van schuld, verraad, loyaliteit, hun erotische escapades en hun geweten. Scherp, maar niet zonder mededogen schetst Céline Linssen hoe ze uiteindelijk worden verslagen. Niet door de oorlog, maar door hun eigen demonen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
14 april 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025447021 , 9789025447519
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Eline van der Boog Hebban Recensent

Met het verleden de toekomst in

door Eline van der Boog op 21-04-2016

De beste dagen van ons leven lijkt op het eerste gezicht een opmerkelijke titel voor een boek dat zich afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog. De roman begint in de zomer van 1939 wanneer vijf schoolvrienden, die elkaar drie jaar niet hebben gezien, een fietsreis naar Luxemburg maken. Deze vakantiedagen zullen de beste dagen van hun leven worden, daar zijn ze allemaal van overtuigd. Gespannen maar...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic