De dag dat de tijd stil stond

28

In 1972 werden er twee seconden toegevoegd aan de tijd, waarmee de tijdrekening weer synchroon liep met de beweging van de aarde. De elfjarige Byron Hemmings weet dit omdat James het hem heeft verteld, en James is het slimste jongetje van de klas. Maar hoe kan het leven doorgaan als de tijd blijft stilstaan? De rooskleurige toekomst die hem te wachten stond was even zeker als het tikken van de klok.

Dan maakt Byrons moeder een fatale beslissing die het leven van haar zoon volledig zal veranderen. Kan wat in die twee extra seconden gebeurd is ooit nog worden teruggedraaid?
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Hien Montijn
Laatste editie
09 januari 2014
Uitgeverij
Cargo
ISBN
9789023485704 , 9789023482819 , 9789023486855

Lezersrecensies (2)

Parel van een verhaal

1 like
Weer zo'n mooie van Rachel Joyce. Niet alleen is ze een kei in ontroerende scènes schrijven, ze wisselt heel knap drama en feelgood met elkaar af. Dit boek heeft weer een beetje mijn tere boekenhartje gebroken. Regelmatig dacht ik dat het nu allemaal wel goed kwam met Byron en zijn prachtige...

De tijd stond even stil

door: Lezen Zonder Grenzen 1 like
Algemene leeservaringen van de leden:

Annemieke: Met plezier gelezen maar had eerst wel moeite om in het verhaal te komen. In het Engels gelezen omdat de taal soms poëtischer is dan in het Nederlands.
Frauke: vond het soms saai en ergerde zich aan de Franse zinnen. Had ook een verkeerde...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic