De derde broer

0

OVERDONDERENDE EN ACTUELE ROMAN VAN EEN VAN AMERIKA’S TOPTALENTEN
Mike verblijft in Hongkong als stagiair bij een krant die hij pas is gaan lezen toen hij in New York op het vliegtuig stapte op weg naar dit baantje. Dan krijgt hij van de hoofdredacteur, een vriend van zijn vader, de opdracht om op zoek te gaan naar ene Christopher Dorr, een briljante, maar spoorloos verdwenen journalist. Wat volgt is het verslag van een kolkende reis die Mike via wilde nachten in Thailand en aangrijpende jeugdherinneringen in de ban brengt van een familiedrama dat hem uiteindelijk zelfs in het centrum doet belanden van de rampzalige gebeurtenissen in New York op 11 september 2001. Op weg naar dit even fascinerende als gruwelijke einde ontmoet Mike intrigerende personages - van keiharde journalisten tot aan Tweety, een Thais hoertje dat er wanhopig naar verlangt haar wereld van armoede en wanhoop achter zich te laten. En wie is toch die derde broer waar de gekwelde oudere broer van Mike het over heeft?
De derde broer is een roman geschreven met de snelheid van een kogel die door de complexe problemen van de Derde Wereld schiet, het brandpunt van illegaal hedonisme, naar de onuitsprekelijke verschrikking van 11 september 2001.
Nick McDonell (1984) is geboren in New York City, en studeert aan Harvard University. Hij debuteerde op zijn zeventiende met de roman Twaalf, die internationaal zeer veel aandacht kreeg.
‘McDonell heeft een zelfverzekerde en authentieke tweede roman afgeleverd. Meeslepend, met onvergetelijke sc s en een hoofdpersoon waar je om gaat geven.’ Kirkus Reviews
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
C. Elion
Laatste editie
29 juni 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025427146
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic