De dissonant

0

Fi is lid van een amateurkoor om zich, zoals hij zelf zegt, met zang te vermaken. Het koor is een welkome onderbreking in zijn eentonige bestaan als medewerker van een marktonderzoeksbureau.
Alles wordt anders wanneer Fi op het matje wordt geroepen bij de directeur van het cultureel centrum: hij zou ‘een dissonant hebben gepleegd’. Fi kan zich de valse noot waarvan hij beticht wordt nauwelijks voor de geest halen. Is hij het slachtoffer van een flauwe grap of wordt er een samenzwering tegen hem aangespannen?
Wat begint als een bizar misverstand ontwikkelt zich gaandeweg tot een ondraaglijke kakofonie, een nachtmerrie vol onverklaarbare gebeurtenissen. Partituren blijken in zijn handen monsterlijke muziek te bevatten, hij ontvangt dreigbrieven en in zijn huis feesten nachtenlang ongenode gasten, waardoor hij zich gedwongen ziet in het park te slapen. Als Fi opnieuw gevraagd wordt naar het cultureel centrum te komen is hij ten einde raad. Is één valse noot werkelijk voldoende om een leven the vernietigen?
Dimitris Sotakis werd in 1973 in Athene geboren. Hij publiceerde de romans Het huis (1997), De groene deur (2002) en De dissonant (2004), alsmede de verhalenbundel Elf Erotische sterfgevallen (2004).
’Zowel in de geest als in de stijl van de tekst is een duidelijke invloed te bespeuren van de gothic novel, Kafka, Orwell en films als Brazil.’ - Kathimerini
’Een sfeer die je gijzelt en fascineert, die je beangstigt en je beetgrijpt.’ - Ta Nea
’Sotakis behoort tot een nieuwe, veelbelovende generatie Griekse schrijvers.’ – I Aygi
’Een prikkelend boek.’ - Eleftherotypia
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 mei 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789055157013
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic