De domste thuis

0

Linda van der Klooster vond ouders van hoogbegaafde kinderen altijd uitslovers. Toen bleek haar eigen kind hoogbegaafd te zijn. Heron werd op 8-jarige leeftijd door een psycholoog onderzocht omdat hij zich thuis en op school misdroeg. Hij werd getest op diverse gedragsstoornissen. De uitslag was: hoogbegaafd en verder niets, zelfs niet een klein stoornisje. Nadat Heron overstapte naar een speciale school voor hoogbegaafde kinderen ging het beter met hem.
Drie jaar lang blogde Linda voor J/M voor Ouders over haar ervaringen. De beste zijn nu gebundeld. In haar blogs vertelt Linda openhartig en eerlijk over de opvoeding van Heron en zijn eveneens hoogbegaafde zusje en rekent ze af met de vooroordelen die er heersen over hoogbegaafdheid, ook bij haarzelf. Herkenbaar voor (groot)ouders van hoogbegaafde kinderen en interessant voor leerkrachten en anderen die beroepshalve te maken hebben met hoogbegaafde leerlingen.
Linda van der Klooster (voor kenners: VIQ 127 / PIQ 104) werkt als freelance journalist. Ze schrijft artikelen en blogs en maakt (bedrijfs)films. Ook is ze in te huren als spreker.
Linda is de moeder van Heron en zijn zusje Ilse, die beiden hoogbegaafd bleken te zijn, allebei op een heel andere manier. Ze is getrouwd met Robert die ook hoogbegaafd is. Dat maakt haar officieel de domste thuis. Toch weet ze zich in het dagelijks leven goed te redden en begrijpt ze, in tegenstelling tot wat Heron beweert, wel degelijk alle grapjes.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
187
Laatste editie
15 januari 2016
Uitgeverij
Journalinda
ISBN
9789492392008 , 9789492392015
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic