de film_cover_135x215

De Film

4
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0

Oscar is een filmproducent met een fascinatie voor geschiedenis. Wanneer zijn mentor Leo het bedrijf Dutch Film Design verkoopt, wordt het overgenomen door Guy Dupont. Oscar raakt in conflict met deze Vlaming, die geheel andere plannen met het productiehuis voorheeft.

Oscars jeugdvriend Nick is als zakelijk adviseur aan het bedrijf verbonden. Zijn leven verloopt op rolletjes tot hij in een duivels scenario terechtkomt dat hem dwingt te kiezen tussen zijn vriendschap met Oscar en de enige kans zich uit een uitzichtloze situatie te bevrijden.

Intussen wordt de succesvolle kunstschilder Emile Noblet door zijn verleden ingehaald. Chantage en bedreiging voeren hem vanuit zijn ateliers in Valencia en Amsterdam terug naar zijn geboortestreek in Zuid Frankrijk. Daar, in het hotel van Nicks vrouw, kruisen de paden van Oscar en Emile elkaar. Tussen hen ontstaat een vriendschap die beiden moed en inspiratie geeft hun benarde omstandigheden te lijf te gaan.

Centraal thema in het boek is uitsluiting. Het geheimzinnige snijpunt tussen jezelf uitsluiten of uitgesloten worden en de rol die onvoorwaardelijke liefde daarin speelt. Het boek ‘De Film’ volgt het spoor van drie mannen die elk hun eigen strijd over de regie van het leven voeren. Gehinderd door oorsprong en afkomst, gemangeld tussen intuïtie en verstand, worden zij geconfronteerd met gemis, verlies, loyaliteit, identiteit, passie, principes en de kracht van hun verlangens. Ieder van hen maakt tenslotte zijn eigen keuzes om in een moeizame dans met de wereld op de been te blijven.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
415
Laatste editie
14 december 2018
ISBN
9789463454896
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Literatuur Club / Buddyread De Film
14 februari 2019 2 reacties
Over boeken en meer / De boeken van januari
10 februari 2019 9 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De Film: een absolute aanrader

door: angelawap1954 1 like
Tip: de zojuist verschenen roman “De Film”, geschreven door Jan van Dingstee. Het verhaal neemt je mee in het leven van drie hoofdpersonen uit verschillende werelden die elk door onverwachte wendingen in hun leven voor dilemma’s komen te staan en keuzes moeten maken. Het verhaal boeit van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook