De flair van een miljardair

0

Albert Frères intrede in de financiële wereld was een ongezien huzarenstukje: de Waalse zakenman kaapte in 1982 de buitenlandse activa van de Franse bank Paribas weg voor de neus van de toenmalige Franse president Mitterrand. Du jamais vu. In één beweging door greep hij de macht in de Belgische holding GBL. Vanaf dan volgde de ene transactie op de andere deal.

In april 2015, na ruim dertig jaar schaven aan zijn beursimperium, trad Albert Frère terug als CEO van de Groep Brussel Lambert (GBL). Dit boek legt de technieken van de Waalse financier bloot, brengt zijn grootste financiële deals tot leven en gaat na wat hem dreef. Geen enkele onderneming was veilig voor Frères gegoochel met participaties: het oliebedrijf Petrofina, de bank BBL, de verzekeraar Royale Belge of de nutsholding Tractebel … Hij verkocht en ruilde participaties tot hij was uitgegroeid tot een sleutelfiguur in de Franse beurswereld.

De hamvraag blijft: heeft Frère nu echt de uitverkoop van de Belgische kroonjuwelen georganiseerd? Of heeft hij gewoon handig ingespeeld op een trend die al leefde in Europa?

De flair van een miljardair gaat op zoek naar Frères drijfveren. De flair van een miljardair licht de nalatenschap van deze 89-jarige beurstycoon door en belicht de evolutie van het Belgische (en Franse) kapitalisme. Een saga van een man die vaak vriend én vijand wist te verbazen.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
28 augustus 2015
Uitgeverij
Halewyck, Uitgeverij Van
ISBN
9789461314369 , 9789056178895
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic