De fouten

Lezerswaarderingen

5 3 4 12 3 5 2 1 1 0
Andere media
NRC:
Parool:
De Morgen:
Humo:

De fouten

21

Artikelen 2 Top25's 1

Een neerlandicus, Johannes Huyghe, staat op het punt om de biografie HB, de jonge jaren te publiceren bij uitgeverij Parenthèse. Hierin probeert hij een beeld te schetsen van Herman Brusselmans als jongetje en opgroeiende puber. De oudere Brusselmans, die van nu, krijgt voortijdig de biografie in handen, leest ze, en merkt dat er heel wat fouten in staan. Wie anders dan hij mag in staat worden geacht om deze fouten te corrigeren? Brusselmans besluit dan ook om de fouten op een rijtje te zetten en ze te vervangen door wat juist is of juist had kunnen zijn. Tussendoor worstelt hij met de aanwezigheid, of eerder de afwezigheid, van drie vrouwen in z'n leven: Phoebe, Mona en Alathea.

De fouten is een roman die het verleden in tijd en ruimte vermengt met het heden in een andere tijd en een andere ruimte, en Brusselmans zorgt ervoor dat beide perioden uit z'n leven samenkomen, waarbij de vermenging onderhevig is aan de wetten van de literatuur.
Herman Brusselmans heeft met De fouten een roman geschreven die verschillende genres overstijgt, die de lezer ontroert en aan het lachen maakt, en die zal nazinderen tot het door hem gecreëerde verleden én het heden tot de nabije of verre toekomst zullen behoren, zowel in het hoofd van de lezer als in de Nederlandstalige Letteren. De fouten is, zelfs binnen het uitzonderlijke oeuvre van Brusselmans, een bijzondere roman.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds bijna zeventig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
06 september 2016
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044631128 , 9789044631135 , 9789044636772


Artikelen over De fouten

Hebban Sterrenparade (36)
25 september 2016 3 likes
Hebban Sterrenparade (35)
18 september 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 10,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 10,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Onversneden persiflage op zijn eigen biografie

door Guy Doms op 28-10-2016

Wat de (fictieve) neerlandicus Johannes Huyghe ook maar durft te beweren of te schrijven, in de biografie over de jeugdjaren van HB staan heel wat fouten. Deze missers worden meteen rechtgezet door Herman Brusselmans (1957) – de kilometervreter, maar dan op papier - in hoogsteigen persoon! Boek nummer 72 van deze Vlaamse auteur heeft dan ook een uitermate originele titel: De fouten. De...


Lezersrecensies (1)

Hilarisch goed!

door: Jan Stevens 1 like
Net “ de fouten” dichtgeklapt. Ik heb al eerder wel wat van Brusselmans gelezen en wil mij geenszins een kenner noemen, ik kon zijn werk best appreciëren. Maar dit, dit is gewoon hilarisch goed! Lang geleden dat ik mij zo kostelijk amuseerde tijdens het lezen. En, er zijn er weinig die dit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic