De gebroeders Boetkaboet

5

Artikelen 1
Twee broers, Redouan en Fadil, groeien op in een moederloos Marokkaans gezin in de Haagse Schilderswijk. Ze ontwikkelen zich totaal verschillend, maar beiden proberen het beste van hun leven te maken. Toch gaat het soms hopeloos mis, want verkeerde vrienden kom je overal tegen en de verleidingen zijn groot.
Vader Driss probeert het goede voorbeeld te geven, maar gaat gebukt onder een geheimzinnige last uit het verleden. Hij blijft erbij dat de jongens blij moeten zijn dat ze in Nederland wonen, terwijl Redouan en Fadil zich vaak in het nauw gedreven en miskend voelen. Religie houdt hen sterk bezig.
De mooie dochter van een bevriende familie brengt de hoofden van de broers op hol. Hun onderlinge rivaliteit, hun botsende karakters en de verwarrende strenge normen waar ze zich aan moeten houden, drijven hen ten slotte uit elkaar, met noodlottige gevolgen. Vader Driss kan slechts machteloos toezien.
Een explosief en actueel boek, van binnenuit geschreven.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 maart 2011
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029566162 , 9789029576413


Artikelen over De gebroeders Boetkaboet

Multi-culti in YA
21 april 2015
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Recensie De gebroeders Boetkaboet

door: Safi 1 like
Dit boek vond ik slecht geschreven, niet op een mooie manier verteld. Ook 'kinderlijk', al is dat niet het goede woord. Aan het eind vertelt de schrijver dat hij eerst het scenario had geschreven en er daarna met moeite een roman van heeft gemaakt. Wat mij betreft is hij er niet in geslaagd om de...

Recensie De gebroeders Boetkaboet

door: Zazou 1 like
Hans Sahar is een pseudoniem voor Farid Boukakar, een jonge Marokkaanse schrijver die ook al "Hoezo,bloedmooi" en "Zoveel liefde" op zijn naam heeft staan.Het boek is vlot geschreven en boeit tot de laatste bladzijde. Een absolute aanrader!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic